
A2. Les funcions vitals del cos humà i les seves característiques més rellevants
L'especialització cel·lular
Feis una reflexió sobre les cèl·lules que formen el nostre cos:
-
Per a què serveix tenir tantes cèl·lules si un organisme unicel·lular pot sobreviure?
-
Realitzen totes les cèl·lules les mateixes funcions, entre elles les funcions vitals?
-
Per què les cèl·lules no són iguals a les dels esquemes que hem estudiat?
-
Per què hi ha cèl·lules amb formes diferents? ...
Per afavorir aquesta reflexió et proposem que facis les activitats del document "La cèl·lula o les cèl·lules" intentant entendre les diferències de formes i funcions dels tipus cel·lulars proposats.
En el teu grup hauràs dividirte la feina per poder realitzar les activitats entre tots. Un cop contestades totes les activitats haureu d'obtenir unes conclusions que relacionin les funcions cel·lulars amb les corresponents adaptacions morfològiques (per a això et facilitem la taula final del document) i exposar les conclusions del teu grup a la resta de la classe.
Cada grup lliurarà les seves respostes a les activitats en un document de Google Drive que compartirà amb el professor. Pel que fa a les conclusions finals de l'activitat, el format és lliure, és a dir, cada grup escollirà el format en què prefereixen exposar a la resta de la classe.
Presentació de l'activitat
La data límit de realització de l'activitat és el 25 d'octubre.
Enllaços que et poden ser útils:
-
La cèl·lula o les cèl·lules (CDEC. Projecte Biologia en Context. Coordinació: Silvia Lope i Lucia Cortinas. Edició: Roger Pruñonosa): http://srvcnpbs.xtec.cat/cdec/images/stories/Biologiaencontext/Fil_conductor_Tema_%202_%20i_activitats_(html)/la_cllula_o_les_cllules.html
-
Apuntes de cánones y proporciones de anatomía morfológica aplicada (Dr. Ricardo Horcajada González): https://drive.google.com/file/d/0B8PLNCxQxwNYNWNLTlVkXzN6N1U/view?usp=sharing